ULTRAZVUČNI SKIDAČ KAMENCA PYON 2

Vertikalna linija

Vi ste ovde: Naslovna - Stomatološka oprema - Ostala stomatološka oprema - Ultrazvučni skidač kamenca Pyon 2

Karakteristike ultrazvučnog skidača kamenca

Stomatoloska stolica Siger S30

Ultrazvučni skidač kamenca Pyon 2 ili Piezo skaler sa 5 LED-a ima sledeće karakteristike:

 • Piezo-skaler sa pet svetlećih dioda u nasadniku, koje mogu da se sterilizuju omogućava rad uz kvalitet dnevne svetlosti I u daleko većem svetlosnom polju , od onoga sto je moguće  sa uobičajnim svetlosnim izvorom.
 • Ultrazvučni skidač kamenca Pyon 2 : LED Piezo-skaler za područje skaliranja parodontologije I mikro-pripreme. Novim Piezo-skalerom od W&H mozete da budete sigurni, da ćete u svim primenama postići optimalne rezultate, jer LED-prsten u nasadniku omogućuje daleko temeljniji,precizniji rad.
 • Za proširenja kanala korena I subgingivalno otklanjanje  konkrementa važan je pravilan izbor vrhova. Zato je važno napomenuti savršeno odmeren asortiman vrhova za pojedine primene, a baš to dobijate uz Pyon 2, kao i dve godine garancije.
 • W&H za Pyon raspolaže prvoklasnim I visoko kvalitetnim izborom vrhova. Pored univerzalnih vrhova za područje profilakse u asortiman spade i najnovija vrsta restauratorskog vrha kojim se odstranjuju mali kaviteti.
 • Ukoliko je vrh postavljen nepravilno aparat se automatski zaustavlja
 • Novim univerzalnim vrhom 1U, od W&H, supragingivalni zubni kamenac može da se uklanja u svim kvadrantima. Time se omogućuje izvodjenje celog tretmana bez mučne zamene vrhova.
 • Primetno duži  tanji vrh 2U je posebno pogodan za tretmane koji se ponavljaju I za finu dopunsku obradu. On omogućuje fino skaliranje supragingivalnog zubnog kamenca i uklanjanje zubnih naslaga.
 • Univerzalni vrh 3U  idealan instrument za čišćenje interdentalnog medjuprostora.
 • 4U - Za skidanje velikih površina zubnog kamenca.
 • 1P – Razvijen za skidanje konkrementa, koji su se stvorili u subgingivalnom podrucju. Kompletno novi Perio vrh posebno se isplati kod tretmana dubokih  parodontalnih džepova.
 • Restauratorski vrh sa dijamantnim konusom za proširivanje otvora kanala.

 

   -Ključ za zamenu vrhova
Ključem za zamenu vrha od W&H, vrhovi se postavljaju I skidaju bez problema. Kod postavljanja, obrtni moment je postignut kada se čuje jasno škljocanje. Ključ za zamenu vrha istovremeno služi i kao idealno mesto za čuvanje kod sterilizovanja vrha.

 

   -Kartica za vrh
Da bi preduhitrili znake starenja, uz sve univerzalne vrhove i uz  Perio-vrh imate I karticu, kojom možete da merite habanje. Habanje ne sme da iznosi vise od 2 mm.

 

    Karakteristike

 • 5 LED-a svetleće diode se baziraju na poluprovodnickim vezama,nkoje pretvaraju struju u svetlo.nRezultat su robusni izvori svetla,nkoji mogu da se sterilizuju,nkoji se jedva zagrevaju I koji su otporni na udare. Osim toga, LED imaju daleko duži vek od uobičajnih izvora  svetla.
 • Sigurnosna kontrola – Ukoliko vrh nije pravilno I dovoljno čvrsto postavljen, aparat automatski prekida sa radom.
 • Nasadnik - prednost nasadnika Pyon 2 je mala težina ,ergonomican dizajn I LED-prsten od pet svetlećih diode. Time  čvrsto držte pod kontrolom svaku situaciju uz jasan pogled na bitne stvari.
 • LED može da se sterilizuje - nasadnik ukljucujuci i LED prsten može da se sterilizuje. Pored ovoga, uz ultrazvučni skidač kamenca Pyon 2 se isporučuje filter za sredstvo za hladjenje, koji obezbedjuje stalno čistu vodu.Uz to, unutrašnjost nasadnika moze da se očisti priloženom četkicom.
 • 4 područja primene - zahvaljujući regulatoru sa jednostavnim rukovanjem, snaga aparata Pyon 2 može bez napora da se podesi na željeno područje primene, odnosno na željeni vrh, u svim poljima primene: profilaksi, endodonciji, paradontologiji I kod tretmana karijesa.

 

Više informacija možete dobiti u .pdf katalogu:

Ultrazvučni skidač kamenca Pyon 2

 


Galerija slika

Rentgen aparat Fona Xpan DG Plus Rentgen aparat Fona Xpan DG Plus Rentgen aparat Fona Xpan DG Plus Rentgen aparat Fona Xpan DG Plus

 

Ostala stomatološka oprema

Periomat PLUS
XR 04
XR 24
Fidelis Plus
Apex locator
Helio lampa LED Energy
Helio lampa LED Energy classic
Scorpion dental set
Implantmed fiziodispenzer
Ultrazvučni skidač kamenca Pyon 2